Oostende

11-07 33.99.411 N  002.55.381 E Oostende Belgie 33994nm

Op 26-09-2006 zijn we hier vertrokken voor onze zeilreis om de wereld. Uitgezwaaid door onze vrienden Ben en Dora. Vanmorgen om 09.00 uur zijn we weer de RNSYC haven ingevaren, verwelkomd door… weer Ben en Dora!!  We liggen nu afgemeerd naast hun Blue Bridge.
Na een goede 24 uur rust zijn we vanuit L’Aber W’rach vrijdagmiddag vertrokken, om met het laatste restje van de depressie, met het uitgaande tij mee, voor de wind richting Guernsey waar we zaterdagmiddag alweer met het tij mee nog net even goedkope diesel konden tanken, 0,77pence(0,85e) per liter om daarna alweer met het tij mee richting de Alderney race te zeilen, later een tij tegen en boven in het Kanaal weer een dubbel tij mee langs Calais in de nacht zodat we hier na 65 uur alweer Oostende konden aanlopen, net voordat de wind richting noord zou draaien. Een voorspoedige tocht!!!

Oostende naast Blue Bridge, met Ben en Dora.

 

Een lekker glaasje op de behouden aankomst om 09.30u

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Oostende

  1. Hans en Carla v d Toren says:

    Pieter en Maria welkom bijna thuis. Na een ommetje van 34000NM en 4 jaar en 9,5 maand weer terug op jullie startpunt opgevangen door Ben en Dora. Wel wat langer dan gepland maar een wereldreis is niet eenvoudig te plannen want je komt van alles tegen. Jullie droom is nu gerealiseerd en veel wereldse ervaringen rijker. Het landrottenleven zal wel weer even wennen zijn maar jullie wacht nu de taak van opa en oma. Wij hebben jullie vanaf het vertrek gevolgd en zodoende ook een wereldreis meegemaakt door bij elke landfall van de Mama-Cocha de omgeving via Google Earth te verkennen. Wij voelen ons ook weer thuis maar doen de reis weer dunnetjes over samen met Laura en Sjaakie die op bekende plekken komen waar jullie ook zijn geweest. Voor de laatste mijlen naar de ligplaats in Nederland en het verdere landrotten leven wensen wij jullie een behouden vaart.

  2. Iris says:

    Via de dorpstamtam hoorde ik dat jullie weer in Nederland zijn. Welkom. Ik had jullie graag mee ontvangen, maar helaas: ik wist het niet ….. Ik hoop jullie snel weer in eigen persoon te zien. Liefs, Iris